Около 100 българи, сред които семейства с малки деца, са

...
 Около 100 българи, сред които семейства с малки деца, са
Коментари Харесай

100 българи са били на борда на запалилия се край Корфу ферибот

 Около 100 българи, измежду които фамилии с дребни деца, са били на борда на запалилия се край гръцкия остров Корфу ферибот Euroferry Olympia. Това удостовери за Българска национална телевизия Румен Методиев, един от пасажерите на ферибота. По информация на " Нова телевизия " един от българите е в неопределеност, а другият е заклещен в кораба, като сега тече интервенция по спасяването му. На борда е имало 33 български камиона. 

Фериботът Euroferry Olympia, благосъстоятелност на италианската компания Grimaldi Lines, е напуснал Игуменица в Гърция и се е насочил към италианското пристанище Бриндизи, когато към 4:30 часа сутринта е избухнал пожар на една от палубите. Към мястото на случая незабавно са се отправили гръцки и италиански избавителни екипи, които да евакуират всичките 290 души от горящия ферибот. По непотвърдени сведения 10 души са към момента в неопределеност. Един от евакуираните пътници твърди, че някои от пасажерите са спели в колите и камионите си, когато се е присъединила алармата. Властите се притесняват дали в тировете не е имало и незаконни мигранти, които от време на време употребяват тази връзка за прекачване в Италия. Засега няма публично удостоверение за потърпевши хора, предава БНР.

Фериботът е превозвал най-вече италиански жители, сподели губернаторът на Йонийските острови Роди Краца-Цагаропулу пред гръцката държавна осведомителна агенция АНА-МПА. Предполага се, че пожарът е почнал от гаражното помещение, а поданици на околните острови оповестяват, че са чули гърмежи от кораба, които евентуално се дължат на горивото в колите.

Всички пасажери, които са се намирали на палубата, са избавени и към този момент трансферирани на остров Корфу, който е най-близкият до случая, те настояват, че са се избавили с помощта на бързата реакция на капитана.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР